Receptblogg
Publicerat: 2024-01-30
Kolja är en fantastiskt god fisk som passar både till vardag och fest! Vi brukar laga kolja med citronsmör och pinjenötter och vi tycker att det är supergott och enkelt att laga. Till 4 personer brukar vi ha ca 800 gram färsk koljafilé. Dela fisken i 4 bitar och lägg bitarna i en smord […]
Läs mer
Publicerat: 2024-01-26
Tänk vad gott det är med SMÖRREBRÖD! Nästan alla man pratar med har ett härligt förhållande till just smörrebröd och pratar glatt om vilken typ av smörrebröd som är bäst! Ett smörrebröd är en kulinarisk upplevelse med mycket kärlek. Vi kan därför stolt presentera våra fantastiska smörrebröd som vi har nu i butiken. Både från […]
Läs mer
Publicerat: 2024-01-12
Skrei är norsk torsk när den är som allra bäst! Skrei är endast tillgänglig mellan januari och april så det gäller att njuta av den nu! Här kommer ett recept på en fantastisk god middag med Skreirygg (för 4 personer): Vi brukar först rimma fisken för att få den extra vit och fast i köttet […]
Läs mer
Publicerat: 2023-12-12
Ostron är så festligt och så spännande att servera! Just nu är det skaldjurens bästa tid och iskalla hav, svala vågor och bistra vindar får det att blomstra lite extra i haven. En av de mest magnifika skaldjuren är just ostron. Men hur vi äter vi dem bäst? Ostron finns ju i mängder av varianter […]
Läs mer
Publicerat: 2023-12-07
OSTRON. En riktig magnifik delikatess! De finns i mängder av varianter, storlekar och ursprung. Och de äts många olika sätt. Antingen naturella, med toppings eller kanske gratinerade? I butiken har vi Ostron Marenne, Utah Beach och Cape horn från Frankrike, Till nyår och andra högtider har vi även lyckan att få in svenska ostron 😉 Visste […]
Läs mer
Publicerat: 2023-12-04
Torskfilé är en av våra mest uppskattade fisksorter, den passar både till vardag och fest. Här kommer receptet på en fantastisk fiskgryta som du serverar med delikatesspotatis som du slungar i smör och finriven dill. En helt ljuvlig måltid! Ingredienser till 4 portioner Ca. 800 gr färsk torskfilé 2 klyftor vitlök En halv purjolök 100 […]
Läs mer
Publicerat: 2023-11-28
Här kommer receptet på en förträffligt god pasta med kräftstjärtar och avokado! Fräscht och med lite sting av chili! Receptet är för fyra personer. Koka pasta, vi använde Papardelle al Lemone, en ljuvligt god pasta med lätt smak av citron (vi har den i butiken). Ta sedan 5 salladslökar och fräs dem lätt i rapsolja. […]
Läs mer
Publicerat: 2023-11-28
Nyårsafton är snart här och många vill kanske fira in det nya året lite extra! År 2023 har varit tufft på många sätt, men det gäller att kunna njuta och glädjas åt det som faktiskt är bra och det som betyder något. God mat med vänner och familj är ett sätt att njuta av livet […]
Läs mer
Publicerat: 2023-11-24
Vad passar bättre en kylig och mörk höstkväll än en härligt mustig pastasås med färska räkor och pilgrimsmusslor? Så ljuvligt gott och så lättlagat! Till denna ljuvliga rätt serverade vi ett av våra favoritvin, Trapiche Finca Coletto 2019 från Argentina! Innehåll: • Pasta Linguine • Frysta pilgrimsmusslor – beräkna 2 st p/p • Färska räkor […]
Läs mer
Publicerat: 2023-11-23
Hälleflundran är en av de största plattfiskarna i världen och kan bli nästan fyra meter lång och väga drygt 300 kg! Hälleflundran är nästan helt benfri och är en av de absolut godaste matfiskarna. Smaken på fisken påminner lite om Marulk med inslag av hummer och skaldjur och den har ett fast och vitt kött. […]
Läs mer