Hälleflundrafilé med vitvinssås och picklad fänkål
Publicerat: 2024-11-12
I helgen åt vi en helt fantastisk middag där Hälleflundra stod i centrum. Både vi och våra gäster var mer än nöjda!
På menyn stod Hälleflundrafilé med vår vitvinssås med gräslök, kokt delikatesspotatis, smörstekta haricots verts, picklad fänkålssallad, rostad palsternacka och havskräfta!
Till det drack vi ett jättegott vin från Beaujolais som gifte sig väldigt fint med just Hälleflundran.
Så här gjorde vi (4 personer):
- Riv fänkålen (1 st) på en Mandolin och krydda med lite salt och peppar och pressa en hel citron över. Låt stå minst en timme. Gör gärna dubbel sats för det är så gott!
- Koka delikatesspotatis.
- Ta ut Hälleflundrafilén från kylen ca en halvtimme innan du ska tillaga den. Dela den i portionsbitar (ca 200 gr styck) och krydda med salt och peppar. Stek sedan Hälleflundra filén i stekpanna med mycket smör (eller i ugnen på ca 125 grader i ca 15-20 minuter).
- Skiva två palsternackor i skivor, vänd dem i olja och salt och peppra. Ugnsstek dem i ca 20-30 minuter på ca 150 grader.
- Stek Haricots verts i en stekpanna med olja, salta och peppra.
- Värm vår vitvinssås som vi har i vår butik och krydda lite extra med finhackad gräslök..
- Lägg upp allt på en tallrik som på bilden. Lägg fänkålen på fisken och garnera med dill, citron och en havskräfta.
NJUT!
Tillbaka till bloggen