Torsk med ägg- och persiljesås – Recept
Publicerat: 2024-08-15
Kokt torsk med ägg- och persiljesås! En riktig höjdarrätt som har varit med länge och som är en favorit bland all husmanskost.
Receptet nedan är för 4 personer:
Vi brukar rosta potatishalvor och ugnsbaka körsbärstomater till fisken. Mycket gott och lätt! Dela potatisarna i stora klyftor/halvor och vänd dem i rikligt med rapsolja och salt/peppar. Sätt in i ugn på ca 220 grader. När det är ca 10 minuter kvar så lägger du in även körsbärstomaterna som du har vänt i rikligt med rapsolja och salt/peppar.
Skala 300 gram färska räkor (ta mer om du älskar räkor!).
Ägg- och persiljesås: Koka 4 ägg (hårdkokta) och grovhacka dem. Rör ihop 7 dl mellangrädde, 1 msk Maizena, 2 msk Fiskfond, 1 kruka grovhackad färsk persilja, saften av en citron samt salt/svartpeppar/örtkrydda efter smak. När du har fått ”rätt smak” på såsen så lägger du i den färska torskfilén (ca 400 gr), som du har skurit i mindre bitar. Sjud fisken tills den är färdig (överkoka inte – fisken blir klar på några minuter). Tillsätt ägghacket och de färska räkorna.
Servera med citronskivor och njut av denna fantastiska måltid!
Tillbaka till bloggen