Följ oss på sociala medier

Torsk med ägg- och persiljesås – Recept

Publicerat: 2024-08-15

Kokt torsk med ägg- och persiljesås! En riktig höjdarrätt som har varit med länge och som är en favorit bland all husmanskost.

Receptet nedan är för 4 personer:

Vi brukar rosta potatishalvor och ugnsbaka körsbärstomater till fisken. Mycket gott och lätt! Dela potatisarna i stora klyftor/halvor och vänd dem i rikligt med rapsolja och salt/peppar. Sätt in i ugn på ca 220 grader. När det är ca 10 minuter kvar så lägger du in även körsbärstomaterna som du har vänt i rikligt med rapsolja och salt/peppar.

Skala 300 gram färska räkor (ta mer om du älskar räkor!).

Ägg- och persiljesås: Koka 4 ägg (hårdkokta) och grovhacka dem. Rör ihop 7 dl mellangrädde, 1 msk Maizena, 2 msk Fiskfond, 1 kruka grovhackad färsk persilja, saften av en citron samt salt/svartpeppar/örtkrydda efter smak. När du har fått ”rätt smak” på såsen så  lägger du i den färska torskfilén (ca 400 gr), som du har skurit i mindre bitar. Sjud fisken tills den är färdig (överkoka inte – fisken blir klar på några minuter). Tillsätt ägghacket och de färska räkorna.

Servera med citronskivor och njut av denna fantastiska måltid!

 


Tillbaka till bloggen

Anmäl dig till vår kundklubb!

Vi har nu startat upp Kalmar Fisk och Skaldjurs kundklubb! Här kommer du få fina erbjudanden, intressanta nyheter och goda recept! Nyhetsbreven är kostnadsfria och kommer att skickas ut ett par gånger per månad. Vill du var med i vår kundklubb? Fyll då i din e-postadress nedan:

Gå med i kundklubben