Räckcocktail – Recept
Publicerat: 2024-02-26
Här kommer receptet på en fantastisk god RÄKCOCKTAIL! Vi serverade den som förrätt i helgen och det var mycket uppskattat!
Till 4 personer:
Skala 500 gram färska räkor. Koka 2 ägg. Strimla ca 1 dl isbergssallad, dela 10 körsbärstomater, strimla ca 10 cm gurka, skär 2 avokado och 4 gröna sparris i mindre bitar. Grovhacka ett av äggen.
Blanda räkorna (spara några för dekoration) med det du har hackat ovan och krydda med salt och peppar. Fördela sedan röran i fina glas. Pressa citronsaft från 0,5 citron över det hela. Dekorera med färska räkor och ägg nr 2 i klyftor, ett blad Romansallad samt några kvistar av färsk dill.
Vi toppade det hela med hemgjord Rhode Islandsås: Blanda 1,5 dl majonnäs, 1,5 dl gräddfil, 0,5 dl chilisås, 8 droppar röd Tabasco, 1 krm salt och 2 tsk konjak. Underbar sås!
Tillbaka till bloggen