Pasta med räkor och saffran – recept
Publicerat: 2024-02-15
Pasta med räkor och saffran är en av de bästa pastarätterna jag vet. Det är verkligen gudagott!
Koka Pennepasta till 4 personer.
Finhacka 3 vitlöksklyftor och en röd chili (utan kärnor). Fräs detta i rapsolja. Tillsätt 0,5 gram Saffran. Fräs någon minut och häll sedan i 1,5 dl torrt vitt vin. Tillsätt 2 msk grönsaksfond och 5 dl grädde. Grovhacka en rejäl näve med färsk basilika och riv ca 3 dl Parmesanost. Häll i detta i såsen och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt 500 gram färska skalade räkor (1 kg oskalade) och Pennepastan. Rör runt tillsammans med såsen så att det blir varmt. Servera med vitlöksbröd och ett glas iskall Champagne!
Tillbaka till bloggen