Kolja med citronsmör och pinjenötter – recept
Publicerat: 2024-01-30
Kolja är en fantastiskt god fisk som passar både till vardag och fest! Vi brukar laga kolja med citronsmör och pinjenötter och vi tycker att det är supergott och enkelt att laga.
Till 4 personer brukar vi ha ca 800 gram färsk koljafilé. Dela fisken i 4 bitar och lägg bitarna i en smord form i 200 grader tills fisken är vit och fast. Krydda fisken innan med salt och peppar.
Bryn 100 gram smör. Riv skalet från en halv citron och pressa ut citronsaft från hela citronen. Finhacka 2 msk kapris. Blanda i alltihop i det brynta smöret. Rosta ca 1 dl pinjenötter i en torr stekpanna.
Fördela smörblandningen ovanpå fisken och strö över pinjenötterna. Servera med potatismos, kokt broccoli och varma körsbärstomater på kvist.
LJUVLIGT!
Tillbaka till bloggen