Färska räkor och pilgrimsmusslor- bästa pastasåsen- Recept
Publicerat: 2023-11-24
Vad passar bättre en kylig och mörk höstkväll än en härligt mustig pastasås med färska räkor och pilgrimsmusslor? Så ljuvligt gott och så lättlagat! Till denna ljuvliga rätt serverade vi ett av våra favoritvin, Trapiche Finca Coletto 2019 från Argentina!
Innehåll:
• Pasta Linguine
• Frysta pilgrimsmusslor – beräkna 2 st p/p
• Färska räkor – beräkna 500 gr (ta gärna mer om ni älskar räkor)
• I burk grön Pesto. Dosera efter tycke och smak, men jag använde
nästan hela burken
• Soltorkade körsbärstomater. Dosera efter tycke och smak, men jag
använde nästan hela burken
• Umamifond (finns i vår butik) – en knapp tesked.
• Salt och svartpeppar. Dosera efter tycke och smak.
• Grovhyvlad Parmasanost som dekoration. Jag använder gärna grovhyvlad
Parmasan, men det gör ni som ni vill förstås.
Så här gör du:
1. Tina pilgrimsmusslorna på ett hushållspapper så att det mesta av vätskan försvinner.
Torka gärna av dem innan ni steker dem.
2. Skala räkorna.
3. Stek pilgrimsmusslorna lätt på varje sida så att de får en liten yta. Stek inte för länge
för då blir de sega!
4. Koka pastan med rejält med salt i pastavattnet. Koka den nästan färdig – men inte
helt. Spara en knapp deciliter pastavatten till såsen.
5. Blanda den nästan färdiga pastan i en traktörpanna och blanda med pesto, fond och
soltorkade körsbärstomater. Häll i pastavattnet och salta och peppra.
6. Blanda i räkor och pilgrimsmusslor (de kan med fördel delas om ni vill det).
7. Hyvla parmasanost över det hela!
JUUUT!!!!!!!!!
Tillbaka till bloggen