Musslor med grädde och vitt vin – recept
Publicerat: 2023-01-04
Nu är det januari och då är det extra härligt med god mat utan stress och en massa krav. Hemma hos oss äter vi gärna pasta och blåmusslor.
Här kommer ett jättegott recept på just det. Receptet är för 4 personer:
Koka pasta och häll i några droppar olivolja. Riv 2 dl parmesanost och finhacka 2 klyftor vitlök. Fräs vitlöken i ca 3 msk olivolja och en finhackad röd chili. Häll i 3 dl grädde och 1 dl vitt vin och låt sjuda. Smaka av med torkad oregano och salt/peppar.
Koka upp 1 kg musslor med skal och under lock (ev musslor som ej har öppnats slänger du), tills de öppnar sig.
Häll av pastan och blanda med såsen och musslorna. Om du vill minska på skalen så kan du ta ut de flesta musslorna ur skalen och bara spara så många du önskar som garnering.
Servera med riven parmesan och ett glas kall öl eller ett glas Chardonnay eller Pinot gris från Alsace.
Bon Appetit!
Tillbaka till bloggen